Göz Hastalıkları Bölümümüzde, göz ile ilgili tıbbi ve cerrahi tüm tedavileri, alanında uzman doktorumuz ile ileri muayene ve tetkik cihazları kullanarak gerçekleştirmekteyiz. Hastalarımıza en gelişmiş teknolojiye dayalı tanı ve tedavi yöntemlerini sunmaktayız.

Göz Hastalıkları Bölümümüzün hizmet alanları:

Katarakt: Göz içindeki lensin saydamlığını kaybederek opak bir görünüm alması, göz merceğinin yoğunlaşmasıdır. Hastanın görmesini ve günlük yaşantısını olumsuz etkileyen kataraktın tek tedavi yönetimi cerrahidir.

Multifokal: Hastaların hem uzak hem yakını yüksek kalitede görmesini sağlayan çok odaklı göz içi mercekleridir.

Fakik  (Göz İçi Lensi): Miyop , hipermetrop ve astigmat tedavisi için lazer tedavisine alternatif olarak uygulanan cerrahi fakik göz içi lens implantasyonudur.

Glokom: Göz içi sıvısının görme hücreleri ve siniri üzerinde oluşturduğu yüksek basınçtır. Tedavi edilmezse görme kaybına neden olabilen glokom; ilaç, lazer ve cerrahi gibi farklı yöntemlerle tedavi edilebilmektedir.

Üveit: Üveit, gözün üvea adını verdiğimiz iris, koroid ve silier cisimden oluşan tabakalarının bir grup enflamatuar hastalığıdır. Tedavi edilmezse glokom ve katarakt gibi hastalıklara neden olur.

Retina Hastalıkları: Gözün arkasında bulunan, ışığı algılayarak beyne ileten sinir tabakası retinada; diyabetik retinopati, makula dejenerasyonu (sarı nokta hastalığı),  retina dekolmanı gibi hastalıklar meydana gelebilmektedir. Bu hastalıkların erken teşhis ve koruyucu tedavi hayati önem taşır.

Pediatrik Oftalmoloji: Göz ile ilgili şikayeti olan çocuk, yaşı ne olursa olsun pediatrik oftalmoloji alanında doktorların gözetiminde muayene ve tedavi edilmelidir.

Oküloplastik Cerrahi: Oküloplastik cerrahi; göz kapakları, gözyaşı yolları ve orbita adı verilen göz etrafındaki kemik odacığın içindeki yapıları etkileyen bozukluklar ve bunların cerrahi tedavisi ile ilgili göz birimidir.

Keratokonus: Gözün saydam tabakasının yani korneanın ilerleyici miyop ve astigmat ile birlikte incelmesi ve sivrileşmesiyle oluşan bir hastalıktır. Tedaviye cevap vermez, hastalık ilerler ve görme keskinliği çok düşerse kornea nakli gerekebilir.

Şaşılık: Her iki gözün birbiriyle olan paralellini yitirmesidir. Görme kalitesi ve estetik açıdan olumsuz bir görüntüye sebep olur.

 

EXCIMER LAZER

Excimer lazer, gözün kornea tabakasını şekillendirerek miyop, hipermetrop ve astigmatizm gibi görme kusurlarını düzeltir.

Tedavi süreci genellikle birkaç aşamadan oluşur: İlk olarak, gözler lokal anestezik damlalarla uyuşturulur. Daha sonra, Femto (Intralase) - Lasik yöntemi kullanılarak kornea yüzeyine şekil verilir. İşlem genellikle 10-15 dakika sürer ve ağrısızdır. İyileşme süresi hızlıdır ve hastalar genellikle ertesi gün içinde normal aktivitelerine dönebilirler.

Tedavi alanına giren hastalıklar
• Miyopi
• Hipermetropi
• Astigmatizma

Excimer lazerin avantajları
Yüksek Hassasiyet: Gözün kornea tabakasına zarar vermeden, sadece gerekli dokuyu hedefler.
Hızlı İyileşme: Hastalar işlemin ertesi günü normal aktivitelerine dönebilir.
Kalıcı Çözüm: Kalıcı bir çözüm sağlar ve tekrar tedavi gereksinimi azdır.
Ağrısız Uygulama: Tedavi sırasında anestezik damlalar kullanılır, bu nedenle işlem sırasında ağrı hissedilmez.

Kimler için uygundur?
• 18 yaşını geçmiş bireyler.
• Son bir yılda göz numarası stabil kalmış olanlar.
• Kornea kalınlığı yeterli olanlar.

Excimer lazer tedavisi acı verir mi?
Excimer lazer tedavisi genellikle ağrısız bir işlemdir. Gözlere lokal anestezik damlalar uygulanarak işlem sırasında herhangi bir rahatsızlık hissedilmemesi sağlanır.

Excimer lazer tedavisi olan kişiler ileride katarakt ameliyatı olabilir mi?
Excimer lazer tedavisi olan bir kişi olmayan bir kişi gibi katarakt ameliyatı olabilir. Excimer lazer tedavisi gözün içine girmeden uygulanan bir tedavidir ve göze girilerek yapılan katarakt ameliyatına hiçbir engel teşkil etmez.

Ameliyat sonrası numaram geri döner mi?
Excimer lazer, ilk uygulandığı yıllarda kullanılan cihazlar ve tekniklerle bu olmaktaydı fakat gelişen teknoloji sayesinde istisnalar dışında mümkün değildir.